niedziela, 13 września 2015

Tarta kawowa na gotowym kruchym cieście.

Tarta kawowa 



Składniki:
- opakowanie kruchego ciasta
- 450 ml schłodzonej śmietany 36%
- 3 tabliczki białej czekolady (300 g)
- 3 płaskie łyżeczki mocnej kawy rozpuszczalnej + ok. 60 ml wody



Przygotowanie:
Ciastem wykładamy spód blaszki i pieczemy według informacji zawartych na opakowaniu. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie rozpuszczamy czekoladę w gorącej kąpieli i odstawiamy. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy wystudzoną kawę i czekoladę i łączymy miksując przez krótki czas. Masę wykładamy na wystudzony spód i wkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny.

Oczywiście jeżeli mamy więcej czasu możemy kruche ciasto przygotować sami :)

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Zaśliniłam klawiaturę, dzięki bardzo! Zapisuję na karcie, niech no mój chłop wróci to mu zrobię na przywitanie :D

    OdpowiedzUsuń